Курсеви

Теоретски курс “Tретман на малоклузија класа III кај деца и возрасни пациенти”

Теоретски курс “Tретман на малоклузија класа III кај деца и возрасни пациенти”

Теоретски курс “Tретман на малоклузија класа III кај деца и возрасни пациенти”
30.03.2019, Хотел Холидеј Ин, Скопје

Повеќе

Стручен собир “Предизвиците на тимот кој креира насмевка“

Стручен собир “Предизвиците на тимот кој креира насмевка“

Здружението на специјалисти по ортодонција при МСД, како дел од своите редовни активности организира Симпозиум под наслов “Во светот на дентофацијалната ортопедија“ на 14.04.2018 год.

Повеќе

POST – CONGRESS COURSE CAD-CAM, miniscrews, corticotomy, aligners, lingual orthodontics

POST – CONGRESS COURSE CAD-CAM, miniscrews, corticotomy, aligners, lingual orthodontics

POST – CONGRESS COURSE New chances in orthodontic therapy: CAD-CAM, miniscrews, corticotomy, aligners, lingual orthodontics   Nunzio Cirulli has many fields of interest and his biography is fulfilled with many accomplishments. He graduated with honors in Dentistry and Dental Prosthetics at the University of Bari in 1995,

Повеќе

PRE – CONGRESS COURSE Orthodontic Treatment with the Modular lingual / palatal Appliance

PRE – CONGRESS COURSE Orthodontic Treatment with the Modular lingual / palatal Appliance

PRE – CONGRESS COURSE Orthodontic Treatment with the Modular lingual / palatal Appliance Hands-on workshop to learn in practice and in theory   Dr. Wolfgang Grüner; D.D.S is well known in field of orthodontics as a distinguished lecturer who introduced many colleagues with the secrets of different

Повеќе

iTOP курс

Мај 12-15, 2016 – Охрид, Северна Македонија – Хотел Гранит

Повеќе

Пред-конгресен курс “Основи на ортодонцијата: Од концептот на техника со прав лак до современите упоришни апарати“

Пред-конгресен курс “Основи на ортодонцијата: Од концептот на техника со прав лак до современите упоришни апарати“

Мај 12-15, 2016 – Охрид, Северна Македонија – Хотел Гранит

Повеќе

Контакт

МСД – Здружение на специјалисти по ортодонција

Водњанска бр.17
1000 Скопје, Северна Македонија

Телефон: +389 (0)2 3092841
Мобилен: +389 (0)70 308989
Е-меил: info@mos.org.mk

Трансакциска сметка 300000002059055
Комерцијална Банка АД Скопје